שאלות ותשובות

תשובה: הזמנה לפגישת מהו”ת נועדה ע”מ להימנע מהצורך לקיים הליך שיפוטי, בייחס לסכסוך בו את/ה מצוי, ונועדה לנסות להגיע להסכמות בייחס לנושאים שבמחלוקת. (לאו דווקא לשקם את הזוגיות, אלא למנוע צורך בהליך שיפוטי). בפגישה יבחנו דרכים והאם אפשר לפטור את הסכסוך בצורה מוסכמת.

דין הזמנה לפגישת מהו”ת כדין הזמנה לביהמ”ש או ביה”ד.

חשוב לדעת, הניסיון מוכיח שמשקבלת זימון לפגישת מהו”ת, הצד המבקש כבר החליט להחיל בהליך שיפוטי בענין הסכסוך, לכן כדאי מאוד כבר בשלב זה, להתייעץ ולקבל חוות דעת משפטית.

תשובה:  תוך 60 יום מפתיחת הליך ישוב סכסוך או 75 יום (במידה ויחידת הסיוע האריכה את עיכוב ההליכים) הצדדים נמצאים בתוקפת עיכוב הליכים, מה שאומר שתביעות רגילות לא ניתן להגיש. אולם המחוקק הכיר במצב כמו שלך, ולכן ניתן להגיש תביעה אף תוך הזמן האמור, תחת הכותרת ‘בקשה לסעד דחוף לשמירת קשר שבין הורה לקטין’.

תביעת שלום בית ניתן להגיש רק בביה”ד הרבני, ביה”ד יחליט אם לקבלה אך ורק עם יחליט כי הוגשה בכנות, וכי יתכן סיכוי לשלום בית בין הצדדים. השפעת תביעה שכזו היא משמעותית כמעט על כל הליך הגירושין כמו למשל, מזונות אשה. צו למדור ספציפי. הכרזה כמורד/ת. כתובה ועוד. כדאי מאוד לקבל חוות דעת משפטית לפני הגשת תביעה כזו.

תשובה: ע”פ הדין העברי ישנם שתי דרכים להתגרש, א. בהסכמה. ב. להגיש תביעת גירושין ובה לנמק מדוע אתה רוצה להתגרש, לא כל סיבה מהוה עילת גירושין.

תשובה: זו שאלה מאוד כללית, ישנם הרבה ‘משתנים’ שבכוחם להשפיע על גובה המזונות, כמו כמה אתה מרוויח, כמה גרושתך מרוויחה, האם יש מדור, גיל הילד/ה ועוד. חשוב לקחת ליווי מקצועי בהליך כזה.

תשובה: חיוב האב במדור בניו הוא חיוב מוחלט. אולם לא כל מקרה יחייבו ביה”ד את האב במדור, כך למשל, אם האב מסכים כי האם תמשיך להתגורר בדירת הצדדים ביה”ד יקח את הדבר בחשבון. וכן, אם האם מתגוררת עם הוריה ותצליח להוכיח זאת, ביה”ד לא יחייבו אותך במדור. מזונות לחוד ומדור לחוד.

תשובה: זו שאלה נכונה מאוד, ישנם חילוקי גישות בין ביה”ד לביהמ”ש, העיקריות שבהם א. ייחס משמורת מזונות. ב. לפני ואחרי גיל 6 של הילד.

לא נכון לומר כי ביה”ד לטובת הגבר בנושא מזונות, ביה”ד לא מתחשב בייחס משמורת מזונות, וכן כמעט ולא מורגש ההבדל בין קודם גיל 6 לאחרי. אולם קשה לתת תשובה מדויקת כי כאמור הדבר תלוי מאוד בזמני השהות של הילד עם האב וכן גילו של הילד, וגם גובה ההכנסות של הצדדים משחק בזה תפקיד, כל מקרה ומקרה לגופו.

תשובה: אין לדבר תשובה חד משמעית, והדבר תלוי מי עזב את מקום המגורים המשותף לטובת עיר אחרת, מה המרחק בין ההרים, ועוד דברים. אכן יש לשאלתך בסיס והדבר נבחן כל מקרה ומקרה לגופו, מומלץ להעזר לשם כך בשרותיו של טו”ר.

תשובה: משמורת משותפת משמעותה זמני שהות שווים בין ההורים. יתכן בהחלט השפעה על גובה המזונות.

תשובה: תלוי, אם יש לך הכנסה מספקת ברוב המיקרים ביה”ד לא יפסוק מזונות אשה. אולם, יתכן וביה”ד יחליט על חיוב מזונות אשה כמנוף לחץ על הבעל לתת גט וכד’.

תשובה: בלתי אפשרי לכתוב תשובה מלאה במסגרת הפורום הזה, כי רבו הפרטים לכך, ניתן לומר כי המודד העיקרי והמשמעותי ביותר הוא ה’מבחן מי האשם בגירושין’, כך שאם האיש הוא האשם הסיכויים לקבל כתובה גדלים.

תשובה: חוק יחסי ממון קובע סעיף 5. (א) עם התרת הנישואין או עם פקיעת הנישואין עקב מותו של בן זוג (בחוק זה – פקיעת הנישואין) זכאי כל אחד מבני הזוג למחצית שוויים של כלל נכסי בני הזוג, למעט, (1) נכסים שהיו להם ערב הנישואין או שקיבלו במתנה או בירושה בתקופת הנישואין.(2) גימלה המשתלמת לאחד מבני הזוג על-ידי המוסד לביטוח לאומי, או גימלה או פיצוי שנפסקו או המגיעים על פי חיקוק לאחד מבני-הזוג בשל נזק גוף, או מוות. (3) נכסים שבני הזוג הסכימו בכתב ששוויים לא יאוזן ביניהם.

וכן עם הצדדים עשו הסכם ממון בינהם.

תשובה: זו שאלה מאוד משמעותית עבורך ולכן ממליץ לך לקחת ליווי מקצועי, לגופם של דברים, המדד העיקרי לשאלה שלך, הוא האם היה כוונת שיתוף, וכן האם ניתן להוכיח זאת. במידה ואכן יוכח כוונת שיתוף בן הזוג שלך זכאי לחצי משווי הדירה. קיימים הרבה דרכים להוכיח כוונת שיתוף והדבר תלוי באופי המקרה הספציפי שלכם.

משרדנו ריכז עבורכם מקבץ שאלות שהתקבלו אצלינו, וחזרו על עצמם שוב ושוב ע”י לקוחותינו. אנחנו יודעים כי אתם נמצאים בתקופה מאתגרת מכל כך הרבה בחינות וחשוב לנו לסייע לכם במה שאפשר.

משרדינו חרט על דיגלו מענה מהיר, מקצועי ומסור.

 חשוב לנו ללוות אתכם בצורה הנכונה והמדויקת ביותר למקרה שלכם.

יש לכם שאלה שלא מופיעה?

היי

טוען רבני ישראל בן ברוך יחזור אלייך בהקדם, ויסייע לצלוח את כל ההליך בהצלחה!

תפריט נגישות